Konfliktusfeloldás

Lehet olyan csapatépítő tréninget tartani, amikor egy csapatszerűen együttműködő társaság azért megy el egy tréningre, hogy az együttműködést akadályozó gátak, fékek, konfliktusok a felszínre kerüljenek, oldódjanak, így elháruljanak az akadályok a hatékony együttműködés elől.

A program során a gyakorlatok célja az, hogy – megfelelő előkészítést követően – a csoportot feszítő konfliktusok, ellentétek a felszínre kerüljenek. Ezen konfliktusok lehetnek interperszonálisak, illetve szervezetiek is.

A tréner szerepe ebben az esetben már nagyon speciális. Ezen programok esetében a tréner nem csak összeállítja a programot, megfelelően levezeti a gyakorlatokat, hanem a feldolgozás során professzionálisan „irányítja/tereli/moderálja” a beszélgetést, annak érdekében, hogy a felmerült gátak és akadályok elháruljanak a sikeres együttműködés elől.

Ezen programok esetében a tréning előtt komoly előkészületek szükségesek. Interjúk a csoport vezetőivel, tagjaival, esetleg előzetes tesztek felmérések is szükségesek lehetnek.

Ajánlatkérés

Megoldásra váró fejlesztési területei, képzési igényei

Cégnév *:
Kapcsolattartó neve *:
e-mail *:
Telefonszám *:
Bejegyzés *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!